MasszázsokA tradícionális kínai masszázs.

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni...

Az oldal feltöltés alatt!

Ősi kínai nyak-fej-váll-kar-láb masszázs. MIAOMEI masszázs.

Az oldal feltöltés alatt!

Az oldal feltöltés alatt!

Az oldal feltöltés alatt!Tanuló korom legkedvesebb meséje...

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert a munkám egyben a hobbym is. Biztosan ennek is köszönhető, hogy a sokadik órában sem érzem magam fáradtnak. Hála Istennek sokan vagyunk, akik a szakmánkat hivatásnak tekintjük, és sosem fáradunk bele. Egyrészt, mert a szolgáltatást a szó valódi értelmében végezzük, másrészt – mert ez a munka nagyon sokrétű és változatos. A kezeléstől a sminkelésig, a gépekkel végzett műveleteken át minden részét nagyon élvezem, de a legszívesebben masszírozni szeretek.
Ilyenkor eggyé válok a vendéggel, mindketten feltöltődünk, adunk és kapunk egymástól, nem csak érezni – végezni is egy élmény.
Talán az a mese hatott rám annyira, amit tanuló koromban hallottam? Lehet...
...hiszen a masszázs mágikus erejéről szól. Ahányszor először érintek meg valakit, mindig eszembe jut. Bevallom egy rövidebb változatát hallottam, de annyira hatott rám, hogy képzeletem akkor 20 évesen kicsit kiszínezte. Szívesen megosztom Önökkel a saját változatom.

A mese szereplői réges-régen a varázslatos Keleten éltek.

Egy olyan fiatalasszony a főszereplője, akit minden barátnője irigyelt, mert a környék leggazdagabb úrfija kérte nőül. A lány boldogságát csak egyetlen dolog árnyékolta be. Nehezen találta meg új helyét férje családjában, mert nagyon egyedül érezte magát, nem voltak vele a testvéri, akikkel addig mindent megoszthatott. Sokat szomorkodott emiatt, visszavágyott az övéihez.

Nagy bánatának oka férje édesanyja volt, mert hiába szeretett volna anyósához közel kerülni nem tudott. Fiatal törékeny teste, finom lelke, szép vonásai, csillogó hosszú fekete haja, szelíd tekintete és félénk természete pont az ellentéte volt anyósa robosztus alkatának, ellenkezést nem tűrő természetének. Mindent megtett volna azért, hogy kivívja anyósa figyelmét, kiérdemelje szeretetét, de bárhogy is próbált az idős asszony szívéhez férkőzni, az minden alkalommal, durva kegyetlenséggel vágott vissza.

Mit sem ért a pazarul berendezett ház, a gyönyörű selyemruhák, hiába halmozta el férje szerelme zálogául drága ékszerekkel, boldogtalan földönfutónak érezte magát. Annyira el volt keseredve, hogy kétségbe esésében egy szörnyű tettet forgatott a fejében. Úgy érezte, élete csak akkor válhat jobbá, akkor hallhatja meg újra a madarak énekét, érezheti ismét bőrén a nap melegítő sugarait és élvezheti a szellő fuvallatát, ha megszabadul az öregasszonytól, aki minden nap új és új gyötrelmeket tartogatott számára.

Kapóra jött, hogy anyja egyik távoli rokona meglátogatta, aki bölcs sámán hírében állt. Mikor kettesben maradtak, a lány kiöntötte szívét, elpanaszolta baját és tanácsot kért a nagy tudású embertől, hogyan teheti el láb alól a vénasszonyt.

Az öreg bölcs összevonta szemöldökét, az utazó ládikájából egy sötétzöld üveget vett elő és mikor átadta a lánynak, a következő utasítással látta el: nagyon vigyázz erre az eszenciára és pontosan kövesd a tanácsaimat. Minden nap pontban az esti harangszó után masszírozd meg anyósodat ezzel az olajjal és meglátod, napról-napra kevesebb lesz az ereje, s mire elfogy az olaj, holtan esik össze. De ne feledd, minden alkalommal legalább egy órán át, dörzsöld a testébe a szert, különben a varázslat mit sem ér.

A lány megfogadta a sámán tanácsát és minden nap pontban a harangszó után, megmasszírozta anyósát, aki ezt meglepetésére szívesen vette, mint az egyetlen dolgot, amit fiatal menye jól csinál. Ahogy teltek a napok, hetek, a lány haragja enyhült és többször azt vette észre, hogy szinte várja a harangszót. Az anyósa, akinek nem csak a fájó testét gyógyították a lány mozdulatai, felengedett a simító kezek alatt és híres keménysége kezdett megtörni. Időközben megszerette a menyét, azt érezte, hogy hosszú évek óta ő az egyetlen, aki mosolyt tudott csalni a kérges lelkére.

A lány gyűlölete is ugyanebben az ütemben kezdett elpárologni és a rossz érzések helyébe a szeretet és az anyósa iránti tisztelete került. Nagyon megijedt, amikor rájött, hogy lassan közeleg az idő, amikor a szer hatni fog és komolyan megrémült a gondolattól, hogy kiolthatja férje anyjának életét, aki mint rájött, az egyetlen igaz barátja lett.

Lélekszakadva rohant a sámánhoz, könyörögve kérte, hogy oldja fel a varázslatot, mentse meg az anyósa életét, mert időközben alaposan megismerte és már nagyon jó asszonynak tartotta. A bölcs öreg elmosolyodott, az ölébe ültette, mint kislány korában és elárulta, hogy a halálosnak vélt szer nem más, mint illatos olajok keveréke.

Így vált a „méreg” gyógyszerré, mely meggyógyította mindkét nő szívét.

A masszázsnak számomra az óta is ugyanilyen mágikus ereje van, valószínűleg ez az oka annak is, hogy bármerre sodort az élet, biztos, hogy a helyi masszázst kipróbáltam, és ha különlegesnek éreztem, addig nem nyugodtam, míg meg nem tanulhattam. A nyugati masszázsok nagyon jótékonyak a testnek, de a varázslatos keleti technikák a lelkem is megérintették. Ma abban a kivételesen szerencsés helyzetben vagyok, hogy kollega nőimmel saját masszázs iskolánkban adhatjuk tovább az egzotikus tudást.

Ahogy annak idején a gyógyító érintés tette jobbá a lány és anyósa életét, úgy a masszázs ma is minden nap képes „elbűvölni, kényeztetni, gyógyítani” a sok rászorulót.Kövesné Veszprémi RitaCopyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI