1.

"Nyak és váll" gyógynövény keverék.

Alkalmazása a nyak és váll területének problémái esetén javasolt. A TKO szerint a benne összegyűjtött gyógynövények szinergikus hatása képes fokozza a vérkeringést és megszünteti a pangást, segíti a megfázásból való kilábalást. Enyhíti az izommerevségét, támogatja az energiaáramlást a fő és mellék meridiánokban. Elősegíti a csi keringését, csillapítja a fájdalmat, gyulladáscsökkentő. Enyhíti a nyaki és válli részen az idegekre ható nyomást, csökkenti a nyaki és vállizmok fájdalmát és kimerültségét. Hatására a nyak és a váll visszanyeri rendes állapotát, helyreáll a megbillent egészség.

2.

"Lép és a gyomor" gyógynövény keverék.

A TKO szerint a lép és a gyomor felelnek a vér termeléséért, átalakításáért. A test energiájának növekedése és csökkenése a lép-gyomor funkció erősségétől függ. A helytelen indulatok károsíthatják a lép-gyomor-párost, és egyenetlenséget okoznak a lép és gyomor között. Így a lép nem tudja megfelelően kiüríteni a nedveket, ami hasogató fájdalomban, elhízásban vagy emésztési zavarokban jelentkezik. Nehézzé válik a végtagok, csontok, inak és izmok valamint a belső szervek tápanyag-ellátása, ami különböző betegségekben jelentkezik. A gőzmoxás kezelés ápolja a lépet és a gyomrot, és elősegíti a tünetek fokozatos javulását.

3.

"Gerinc" gyógynövény keverék.

A felnőttek kb 70 cm hosszú gerincoszlopa a test fontos “tartóoszlopa”, amelynek önálló ideghálózata van a farcsonttól a fejig. A TKO szerint az elégtelen vese csi gerincproblémákat okozhat. Mivel a gerincnek nincs mikrokeringési rendszere, a gyógyszereknek és injekcióknak kevés hatása van. A gőzmoxázás a hő útján juttatja el a gyógynövények hatóanyagait a problémás helyre. Az ágy tökéletesen eléri a gerinc minden részét, így biztosítani tudja a legjobb gyógyító és regeneráló hatást.

4.

"Máj és vese" gyógynövény keverék.

A TKO szerint a májnak és vesének ugyanaz az eredete. A máj felelős a méregtelenítésért, míg a vese felelős a mérgek eltávolításáért. A máj és vese sérülése komoly probléma a szervezetnek. A máj és a vese részt vesz a legtöbb endokrin folyamatban, így a máj és a vese sérülése szédülést, levertséget, derék- és lábfájdalmat, impotenciát, korai magömlést, nőknél terméketlenséget, rendszertelen havi vérzést, és még komoly tüneteket is okozhat. A moxa terápiának nagyon jó hatása van a máj és vese erősítésében. Nem lehet más terápiákkal helyettesíteni.

5.

"Köszvény és ízületi gyulladás elleni" gyógynövény keverék.

A TKO szerint, “a belső vérkeringés hidegben kondenzálódik (lecsapódik), és pangóvá válik”. Ha külső kórokozók kerülnek a szervezetbe, és ez hosszú időn keresztül fennáll a fertőzés, és nem hallgatunk a figyelmeztető jelekre, akkor a szervezet legyengül, a rosszindulatú meghűlés és nedvesség felgyülemlik az izületekben vagy az izmok és bőr közötti térben, köszvényt és ízületi gyulladást okozva ezzel. A vese yang elégtelensége tovább súlyosbítja a betegséget. A moxa terápia kitisztítja és aktiválja a fő- és mellék ereket. A hő és a gyógynövények hatásával együtt aktiválja a vérkeringést, eloszlatja a pangó vért az izületekben, inakban és véredényekben.

6.

"A szervezet tisztaságának megőrzése" gyógynövény keverék.

Az emberi testben méreg- és salakanyagok tucatjai találhatók, úgy mint szabad gyökök, húgysav, tejsav, nehézfém lerakódások, a test által elnyelt különféle káros kémiai összetevők. A benzol, formaldehid, és a többi méreg súlyosan károsítják és befolyásolják egészségünket. A moxa terápia képes elérni a mélyen fekvő belső szerveket, fokozza az anyagcserét, hatásosan távolítva el a mérgeket.

7.

"Fogyást elősegítő" gyógynövény keverék.

A fogyást segítő moxa terápia alapelve a hő és gyógynövények kombinált hatása fokozza az anyagcserét, felgyorsítja a vérkeringést. A gyógynövények és a hő behatolnak a szövetekbe, cseppfolyósítja és felszabadítja a zsírt.

8.

"Rendszertelen menstruációt javító" gyógynövény keverék.

A nők gyakran szenvednek a rendszertelen és görcsös menstruációtól, vérzéshiánytól, változó kori tünetektől. A legtöbb esetben az ok a testnedvek, a vér, a csi termelésének és átalakulásának zavara, vagy a túlzott vérzés. Ezek a betegségek nagyban függenek a mentális állapottól is. A fertőtlenítő széknek nagyon jó gyógyító hatása van ezekre a bajokra. A hő és vele kombináltan a gyógynövények ereje hat a kóros elváltozásokra, így nem szükséges hagyományos gyógyszerek szedésével vagy injekcióval próbálkozni.

9.

"Medenceüregi gyulladások" gyógynövény keverék.

A női nemző szervek a medenceüregben találhatók. A medencegyulladást a vese csi sérülése, a lép elégtelenség és medencesüllyedés, felfázás, nyirkos hő lefelé irányuló szétterjedése okozza. A Ren meridián és a Dai Meridián fájdalmat okoz. A moxa terápia jó hatással van erre a betegségre.

10.

"Csi feltöltő, szíverősítő, frissítő" gyógynövény keverék.

A TKO hangsúlyozza, hogy a "szív szabályozza a vérkeringést és a lélek lángját”. A test minden csíje és vére, és minden ember lelke a szív működésétől függ. A kimerültség és a agyonhajszoltság zavart okozhat a gyomor és a lép között. Így a szív csí-je nem kap elegendő táplálékot, a szív és az agy vérellátása akadozik. Ebből következően szédülés, fejfájás, izzadás, végtagi fáradtság, álmatlanság és végtagi zsibbadás lépnek fel. A moxa kezelés nagyban tudja enyhíteni a tüneteket, erősíteni a vese yang-ját, összhangba hozza a lépet és a gyomrot, újratölti a szívet csí-vel és vérrel.

11.

"Máj és csí pangás elleni" gyógynövény keverék

A TKO úgy magyarázza, hogy az izgatottság és a csi pangása depressziót, kedélyingadozást, a mellkasban és a mellkas alsó részében jelentkező feszítő érzést, idegességet és haragot, máj rendellenességeket, szédülést, fejfájást és szemkiszáradást okozhat. A nőknél a mell lebenyszerű szövet-szaporodását okozhatja rostok és csomócskák formájában. A lépben és gyomorban beálló csi pangás haspuffadást és vizelési, székletürítési nehézségeket okozhat. A máj és csi pangás gátló hatással van a vérre, a szervekre, a meridiánokra és a véredényekre. Ez duzzanatokhoz, izzadáshoz, vérpangáshoz, tumorhoz és egyéb betegségekhez vezethet. A kezelés célja, hogy megnyugtassuk a májat és az epét, javítsuk a csi keringését és eltávolítsuk a mellékcsatornákban lévő akadályokat.

12.

"Nyak és váll tüneteket kezelő" gyógynövény keverék

A nyakcsigolya, a gerincoszlop és a csigolyaközi korongok degeneratív kóros változásai ingerlő, nyomó hatást fejthetnek ki a nyakidegek gyökereire, a nyakszirti gerincvelőre és az ezek körüli puha szövetekre. Ilyenkor fájdalom, zsibbadás, szédülés, nyaki-, válli-, felső végtagi gyengeség jelentkezik. Ezt hívják nyak és váll szindrómának. A TKO szerint a vese irányítja a csontokat, a csontok pedig velőt termelnek. A máj-vese yin elégtelenség vese csi elégtelenséget okozhat és a csontok így nem jutnak elegendő tápanyaghoz. Ha a nyakat és vállakat külső fertőzés, belső hideg, vagy szél-hideg éri, akkor a vállak és a nyak ínjai és meridiánjai nem működnek megfelelően. Sérülés is károsíthatja az ínakat. A kimerültség pedig a csit és a vért károsíthatja és ez a meridiánok elzáródásához vezet. Ha kóros szél és nedvesség hatol be a vállakhoz, akkor az ínak megmerevednek és a csi felgyülemlik, ami pedig a vese csi elégtelenségéhez vezet. A kimerültség a hideg kondenzációjához vezethet az ínszalagokban. Ez még a következő betegségeket is okozhatja: befagyott váll, váll koagulációs szindróma, vállfájdalom. A kezelés cél a meridiánok felnyitása, felmelegítése, a bőr és izmok közti űr, pangás és merevség megszüntetése, valamint a nyakszirti gerincvelő körül a vérkeringés javítása.

13.

"Tüdő nedvesítő és szív tápláló" gyógynövény keverék

A TKO szerint, ha szél-hideg jut a tüdőbe, akkor a tüdő csi felhalmozódik, a keringés megakad és ez hangos köhögést okoz. Ha szél-hő jut a tüdőbe, a tüdő csi elakad és ez fojtott köhögést eredményez. A tüdő hő károsítja a testnedveket, ez pedig szomjúságot és torokfájást okoz. Mindez végeredményben a lép és gyomor közötti összhang zavarát és a vizelés és székletürítés nehézségét eredményezi. A tüdő és a vastagbél szorosan összefügg, emiatt a vastagbelet a tüdő hő és a tüdő hideg befolyásolja. Ha a vastagbélre tüdő hő hat, veszít a nedvességét adó testnedveiből és kiszárad. Ha a vastagbelet tüdő hideg éri, laza széklet jelentkezik. A szív hő (tűz) melegíti a lépet (föld), a lép pedig a tüdőt (arany) táplálja. A szív és a tüdő szorosan kapcsolódnak. A szív vér elégtelensége a tüdő csi előnytelen keringését okozza. A nem megfelelő tüdő csi keringés pedig a szív vér elégtelenségét okozza. A kezelés arra irányul, hogy a tüdőnek nedvességet juttasson, és a szív meridiánt erősítse, mert az erős szív meridián jó hatással van az öt fő szervre.

14.

"Gyomor hő és nyálka felhalmozódás elleni" gyógynövény keverék

A TKO szerint a lép és gyomor nedvességének, a hő- és nyálka felhalmozódásának sokféle oka van. A fő okok a düh, aggodalom, a máj csi gyomorba hatolása, a nyári nedvesség megrekedése és a helytelen étrend. A vér és csi elégtelenség az összes testmeridián akadályoztatáshoz és rendellenes szervműködéshez vezethet, továbbá a testben fullasztó nyálkát termel. A nyálka elzárhatja a véredényeket, ami elhízást, a lép és gyomor közötti együttműködés zavarát okozza, és a test minden részében fájdalmakat generál. Még különféle gyulladásokat is okozhat, úgymint: hasnyálmirigy gyulladást, akut és krónikus gyomorhurutot és epehólyag gyulladást. A kezeléssel eltávolítjuk a hőt és megszüntethető a csi pangása.Copyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI