DEXPANTHENOL


Dexpanthenol (B5 provitamin, D-panthenol, D(+)-panthothenyl alcohol, pantothenylol)

A Dexpanthenol széles hatásspektrumú vegyület. Évtizedeken keresztül a sebgyógyulás elősegítésére használták.

A Dexpanthenol egy biológiailag aktív alkohol, ami pantoténsavvá alakul (B5 vitamin). A B5 vitamin a koenzim A fontos alkotórésze. Ez a vegyület alakítja át az inaktív anyagokat energiában gazdag aktív formává és komoly jelentőséggel bír a szénhidrát-, a zsír- és a fehérje-anyagcserében. A pantoténsav felhasználás igen magas a regenerálódó epidermisben. A pantoténsav instabil vegyület, csak alkoholos stabil formáját, a Dexpanthenol-t használják lokális készítményekben.


Dexpanthenol lokális alkalmazásban


Több tanulmány kimutatta, hogy a Dexpanthenol helyi alkalmazása bőrsérülésekben lerövidíti az epithelium (hám) gyógyulásához szükséges időt. Feltételezhető, hogy a dexpanthenol az epidermis mélyebb rétegeiben serkenti a sejtek érését. Az új sejtek újraépítik a természetes védőgátat.

Hidratáló hatás

A Dexpanthenol kiváló vízmegkötő kapacitása miatt képes a vízmolekulákat a bőrben tartani. A bőrben jól felszívódik.

Bőrbarát tulajdonságok és egyéb jellemzők

A Dexpanthenol csökkenti a viszketést, és gyulladásgátló hatással rendelkezik. Rendkívül jól tolerálható anyag. Megfelel a szigorú amerikai kritériumoknak is, GRAS (minden tekintetben biztonságosnak ítélt) jelzőt kapott.


A dexpanthenol koncentrációja


Ahhoz, hogy hatását ki tudja fejteni, nagyon magas koncentrációt kell elérnie a bőrben, legalább 2 százalékot. A Dexpanthenol egy stabil alkoholos analóg provitaminja a d-pantoténsavnak (B5 vitamin), amely egyik összetevője a coenzyme A-nak. Ez utóbbi cofaktora számos enzimek által katalizált reakciónak, amelyek elengedhetetlenek a szénhidrátok, zsírsavak, proteinek, szterolok, szteroid hormonok, acetilkolin és porfirinok metabolizmusához (anyagcseréjéhez) és a gluconeogenezishez (cukrok újraképződése).

A B5 vitamin hiánya számos bőrgyógyászati problémával hozható összefüggésbe.

A Dexpanthenolt kúraszerűen alkalmazzák felfekvés, fekélyek, bőrgyulladás és viszketés ellen. Emellett alkalmazzák száraz bőrhámlásos foltok megelőzésére és kezelésére. Ezek sokkal könnyebben reagálnak a kezelésre, mint a nedves bőrhámlás foltok. A Dexpanthenolt használják a ma még gyógyíthatatlan krónikus autoimmun betegség, a lupus erythematosus kezelésében is.

A Dexpanthenol hidratálóként viselkedik, miközben javul a szaruhártya réteg hidratálása, csökken a transepidermal (a hámrétegen keresztüli) vízveszteség, és hosszú ideig tartó lágyság, rugalmasság jellemzi a bőrt. Ezen túl aktiválja a fibroblastok (kötőszöveti sejtek) burjánzását, és gyorsítja a sebgyógyulást. Kimutatták hogy ez az anyag gyulladáscsökkentő hatással van a kísérleti -ibolyántúli-előidézett erythemára.

A Dexpanthenol különösen jótékony hatással volt olyan megfigyelt pácienseknél, akik bőrátültetésen estek át vagy égési sérülést szenvedtek.

A Dexpanthenol kúraszerű alkalmazása jót tesz a bőr mélyebb rétegeinek, és ennek az anyagnak a magas helyi koncentrációján alapul. Ha a mezoterápiában vasodilatorokkal (értágító) keverve használjuk, úgy különösen jól növelhetjük a mikrokeringést a hajhullás elleni terápiában.


Kiszerelés

5 ml ampulla

Dexpanthenol, mezoterápiás hatóanyag, mezoterápia, hatóanyag, mezoanyag, mezoterápiás kezelés hagyományos mezoterápia, tűs mezoterápia, tűnélküli mezoterápia, elektroporáció, ampulla, kozmetika, kozmetikai kezelés, arckezelés, testkezelés, hatóanyag bevitel, kezelési cél, kezelési terület, koktélok, hatóanyag koktélok, sebgyógyulás , pantoténsav, koenzim, bőrsérülések , sejtérés serkentése, Hidratáló hatás, vízmegkötő, viszketés csökkentése, gyulladásgátló , Májfoltok kezelése, Hajhullás kezelése, Alopécia kezelése, Hajhullás , melasma kezelése, Ekcéma kezelése, Pigmentfolt kezelése, Akne, Aknés bőr, Akne kezelése, Aknés bőr kezelése, Szeborrea kezelése, Faggyúmirigy szabályozása, Allergia kezelése, Melazma, Lupusz erythematosus, Sebgyógyulás elősegítése, biologiailag aktiv alkohol, pantotensav, BS vitamin, Hám gyógyulás elősegítése, Epithelium gyógyulás elősegítése, Viszketés csökkentése, Viszketés kezelése, Felfekvés kezelése, Fekélyek kezelése, Bőrgyulladás, Bőrgyulladás kezelése, száraz bőrhámlásos foltok megelőzése, száraz bőrhámlásos foltok kezelése, száraz bőrhámlásos foltok, lupus erythematosus kezelése, lupus erythematosu, szaruhártya réteg hidratálasa, transepidermal vízveszteség csökkentése, hámrétegen keresztüli vizveszteség csökkentése, fibroblastok aktiválása, kötőszöveti sejtek aktiválása, sebgyógyulás, lágy bőr, rugalmas bőr

Copyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI