GINGKO BILOBA


A Ginkgo az egyik legősibb növénycsalád

Levelei és egyéb maradványai a földtörténeti középkortól a jégkorszakig megtalálhatók a kőzetekben. Hihetetlen túlélőképességét az is bizonyítja, hogy a II. világháborúban a Hirosimára mért atomtámadás után egy ginkgo fa volt az első növény, ami kihajtott. Természetes kártevői nincsenek, csak fagy okozhat sérüléseket a fiatal növény törzsén, amit hamar kihever. Egyetlen ma élő növénnyel sincs közeli rokonságban.

Már a történelem előtti időkből maradtak bizonyítékok arról, hogy a növényeket használták a betegségek gyógyításában.

A ginkgofa levelének kivonata kétfajta hatóanyagcsoportot tartalmaz: flavonoidokat és terpenoideket. Ezen élettanilag aktív természetes anyagok keveréke az egész kivonatnak széles hatásspektrumot ad. A flavonoidok szabad gyökök befogóiként hatnak. Ezen funkció által a sejtek membránjai stabilizálódnak és mentesülnek a roncsolódástól. A terpenek, különösen a ginkgolid B, a „plateletactivating factor”, a PAF magas véredény – áteresztőképességet biztosít.

A ginkgo biloba a membrán- károsodások visszaszorítása mellett képesnek tűnik más faktorokat is pozitívan befolyásolni, melyek kisagyi elégtelenségeknél, megváltozott celebrális anyagcserénél, valamint a neutrotranszmitterek és azok receptorainak zavarainál lépnek fel. Így javítja például az idegsejtek közötti jelátvitel minőségét, serkenti az agy energiaellátását, oly módon, hogy az oxigén-és glükóz felvételt és annak hasznosítását segíti, továbbá megakadályozza a vér viszkozitásának csökkenésével járó trombocita-felgyülemlést.

A gingko képes a szabad gyököket lekötni, ez az antioxidáns - gyökfogó mechanizmusának a magyarázata. Fokhagyma és ginzeng hozzáadásával meghatványozható a hatása. Véralvadás gátló vegyületekkel ( pl. acetilszalicilsav és warfarin) való együttes alkalmazását kerülni kell.


A mezoterápiában az alábbi hatásai miatt alkalmazzák


• erősíti a véredényeket, mint az Asian Centella
• fokozza a kollagénszintézist a véredények mentén
• ödéma ellenes
• visszér ellenes
• klinikai vizsgálatok szerint jobban akadályozza az UV sugarak okozta oxidációs stresszt, mint az E vitamin
• stimulálja a hormon-érzékeny lipáz enzimet, ezzel lipolitikus hatást fejt ki
• tágítja a hajszálereket, ezért alkalmazzák alopécia kezelésére
• védi a kollagént és a hyaluronsavat

Alkalmazható

A vérellátási zavarok okozta lipodisztrófia (zsíranyagcsere és zsírelosztási zavar), valamint a cellulitiszhez vezető vénás elégtelenség kezelésére


Kiszerelés

5 ml ampulla

Gingko biloba, mezoterápiás hatóanyag, mezoterápia, hatóanyag, mezoanyag, mezoterápiás kezelés, hagyományos mezoterápia, tűs mezoterápia, tűnélküli mezoterápia, elektroporáció, ampulla, kozmetika, kozmetikai kezelés, arckezelés, testkezelés, hatóanyag bevitel, kezelési cél, kezelési terület, koktélok, hatóanyag koktélok, páfrányfenyő, gingko, flavonoid, terpenoid, szabad gyökök lekötése, terpenek, gingkolid B, plateletactivating factor, celebrális anyagcsere, kisagyi elégtelenségek kezelése, agy energiaellátásának serkentése, véredények erősítése, kollagénszintézis fokozása, ödéma kezelése, visszér kezelése, lipáz enzim stimulálása, kollagén védése, hyaluronsav védése, oxidációs stressz, lipolitikus hatás, hajszálerek tágítása , alopécia, lipodisztrófia, zsíranyagcsere zavar, zsírelosztási zavar, alopécia kezelése, kopaszság kezelése, hajhullás kezelése, rosacea kezelése, dohányos bőr kezelése, visszér kezelése, antioxidáns, UV védelem

Copyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI