GLYCOLIC ACIDA glikolsav, vagy más néven hidroxiacetilsav a legkisebb az alfa-hidroxi savak (AHA) között.

Ez a színtelen, szagtalan, nádcukorból derivált, erősen higroszkópikus, kristályos anyag nagyon jól oldódik vízben, és a leggyakrabban alkalmazott az AHA savak (gyümölcssavak) közül a kozmetikai gyakorlatban. Kiváló felszívódó képességének köszönhetően számos kozmetikai készítményben (moisturizer, exfoliant) alkalmazzák. Bőrgyógyászati kémiai pílingek 20–80%-os tömörségben, kozmetikai készítmények kisebb, 10% körüli arányban tartalmazzák.

Csökkenti a corneum stratum válaszfalait, és növeli a helyi anyagok beszívódását; stimulálja az új sejtek és a kollagén növekedését, valamint hámlasztó hatása van. Ezzel jó hatása van a ráncokra, az aknés hegekre és a hiperpigmentációra, továbbá sok más bőrállapotot is javítani képes. Alkalmazásakor reakcióba lép a bőr felső rétegével, fellazítja az elhalt bőrsejteket összetartó zsírkötéseket. Ez lehetővé teszi a külső rétegek leválása által az alatta lévő friss sejtrétegek felszínre kerülését.

A glikolsav továbbá igen hasznos közvetítő a szervezet számos szerves szintézises folyamatában (oxidáció – redukció, észterképzés, hosszú láncú polimerizációk).

A mezoterápiás alkalmazása a sejt- és a kollagénképződést stimuláló hatásán, valamint a felső elhalt sejtréteg leválasztásán alapszik, ezért a bőrfiatalító kezelésekben alkalmazzák. Kitűnő a hatása a finom vonalak és ráncok csökkentésében, öregségi foltok halványításában, valamint javítja a nap által károsodott bőr állapotát. Meso-polivitaminnal és retinolsavval együtt alkalmazva hatásos segítség a terhességi vagy növekedési csíkok (stria) csökkentésében is.

Továbbá stimulálja a glyco-amino-clycanokat, mint a hyaluronsav. Az eredmény egy sokkal simább bőrfelszín, és fiatalosabb kinézet. Segít kitisztítani a pórusokat, ezáltal csökkenti az akne kialakulásának lehetőségét. Egy új tanulmány szerint a glicolsavnak gátló hatása van a melanin szintézisre a melanoma sejtekben történő tyrosinaseon keresztül, így hatékony lehet a hiperpigmentáció kezelésében.Kiszerelés

2ml ampulla – 1%

Glycolic acid, mezoterápiás hatóanyag, mezoterápia, hatóanyag, mezoanyag, mezoterápiás kezelés, hagyományos mezoterápia, tűs mezoterápia, tűnélküli mezoterápia, elektroporáció, ampulla, kozmetika, kozmetikai kezelés, arckezelés, testkezelés, hatóanyag bevitel, kezelési cél, kezelési terület, koktélok, hatóanyag koktélok, glükolsav, hidroxiacetilsav, alfa-hidroxi sav, gyümölcssav, corneum stratum valaszfalainak csökkentése, helyi anyagok beszívódásának növelése, új sejtek növekedésének stimulálása, kollagén szintézis stimulálása, hámlasztás, hámlasztó hatás, ráncok kezelése, ránckezelés, aknés bőr, akne kezelése, aknés bőr kezelése, aknés sebek kezelése, akne, aknés sebek, mitesszerek, száraz bőr , nap okozta bőrkárosodások, hiperpigmentáció, bőrfiatalítás, bőrfiatalító kezelések, ráncok csökkentése, finom vonalak csökkentése, terhességi csíkok kezelése, stria kezelése, foltos pigmentáció kezelése, finom ráncok, rugalmasság elvesztése, tág pórusú bőr kezelése, sötét foltok kezelése, ekcéma kezelése, víz megkötése, szeborreás elszarusodás, szeborrea, szeborreás bőr kezelése, mesolift, májfolt kezelése, pigmentfolt kezelése, scleroderma kezelése

Copyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI