A 6 féle tapasz ismertetése és használataT01 SHENQUE gyógynövényes zsíroldó tapasz

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

Stimulálják az akupunktúrás pontokat, szabályozhatják az idegi és a hormonális - endokrin feladatokat, gyorsítják a zsíranyagcserét, segíthetik a májméregtelenítő, zsírégető hatását, megakadályozzák az elhízást. Alkalmazásuk kényelmes, biztonságos, és rendkívül eredményes.

Főleg azoknak javasoljuk, akik energia zavarban szenvednek, az alhason, deréktájon, lábakon rakódik le olyan felesleges zsírszövet, amelytől szeretnének jo-jo effektus nélkül megszabadulni.

Használati útmutató a TKO szerint

Lefekvés előtt minden nap tegyünk egy öntapadós gyógynövényes tapaszt a köldökünkre a / SHENQUE - CV (befogadó meridián), 8 pontjára / 16, 24 órát áthagyjuk fenn, amíg érezzük a melegítő hatását.T02 MINGMEN gyógynövényes "fiatalító tapasz"

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

A vese határozza meg az ember növekedését, fejlődését, szaporodását, az öregedés és a betegségek is a vesével vannak kapcsolatban. A vese energiahiányának és elhúzódó betegségként jelenik meg. Ez az élet veleszületett alapja. A vese elégtelenségének tünetei: csökkent szexuális teljesítőképesség, teljes levertség, hidegrázás, kihűlt végtagok, izületi fájdalom és gyengeség a nyakon, a vállban, a térdnél és a lábakon, éjszakai izzadás, megnövekedett vizelési kényszer, prosztata megnagyobbodás és - gyulladás, fülzúgás vagy nagyothallás, hajhullás, és korai öregedés, rossz memória, vérszegénység, kimerültség stb.

A gyógynövényes Mingmen tapasz energetizál a MINGMEN - GV4 akupunktúrás pont (kormányzó meridián - GV) hosszantartó melegítésével. Megnöveli az életenergiát, és úgy erősíti meg a vesét, hogy gyógynövény hatóanyagai összhangba hozzák a fő és mellék erek működését. Különösen azoknál hatásos, akik krónikus vese - húgyhólyag vagy máj - epehólyag bántalmakkal küszködnek, és a gyógyulás hosszabb távú kezelést igényel.

Használati útmutató a TKO szerint

Használata kúraszerűen javasolt. Mindaddig folytasd a kezelést, amíg a tünetek meg nem szűnnek, és az egyensúly vissza nem áll. Az elért eredmények megtartása érdekében a tünetmentes időszakban is végezz fenntartó kezeléseket heti 1 alkalommal. Használd ki a tapasz egészségmegőrző hatását, amikor a szervezete tartós stressznek, erős igénybevételnek van kitéve.T03 SANYIN gyógynövényes nöi tapasz

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

A hagyományos kínai medicinák a meridiánokat szabályozzák. A különféle problémáknak megfelelően választják ki ezeket a szereket. Tehermentesítik a máj munkáját, fokozzák a vérkeringést, élénkítik a máj és vese közötti energiaáramlást.

A SANYIN tapasz gyógynövény hatóanyagai fokozzák a petefészek kis izmaiban a vér és az oxigén áramlását, ezzel enyhítik, megszüntetik a fájdalmas menstruációs görcsöket. Eközben stimulálják az akupunktúrás pontokat, a meridiánokon keresztül javítják a szervezet állapotát. Szabályozzák az endokrin szintet és mérséklik a kellemetlen tüneteket.

Használati útmutató a TKO szerint

Felhelyezési területét a jobb oldali ábrákon jelöljük.
1. A változókorban, a fájdalmas menstruáció, alhasi fájdalmak, és az általános nőgyógyászati problémák idején folyamatosan ajánlott a használata. Amikor megfáztál, hőemelkedésed van, és a bőröd fájdalmasan reagál az alhasi nyomásra, és tudod, hogy közeleg a menzeszed, akkor az alhasi görcsök megelőzésére kb 3 nappal a menstruáció előtt megelőzés céljából kezd el használni a gyógynövényes tapaszt, és folytasd ezt kúraszerűen 6 - 10 - 15 - 30 napon át. Mérje ki a szeméremcsont és a köldöke közötti terület felezőpontján a GUANYUAN - CV4 akupunktúrás pontot (befogadó meridián - CV), és ide tegye fel a tapaszt.

2. Amikor kimerültél, sokat dolgoztál, sok stressz ér, akkor kimerül a máj és a vese energiája. Ilyenkor a görcsök a petefészek területén érezhetők. Ezt az izmok vér és oxigén hiánya okozza. Ilyenkor a meridiánokban az energia áramlása nem kielégítő, csökken a hormonális - endokrin szint, ez okozza a kellemetlen tüneteket. A gyógynövényes tapasz hatóanyagai hármas hatást fejtenek ki. Melegítő hőhatásán keresztül nyugtatja és ellazítja a fájó izmokat, stimulálja azokat az akupunktúrás pontokat, amelyek szabályozzák a meridiánokban az energia áramlását, és feltölti energiával az endokrin szintet. Ebben az esetben a tapaszt a belső bokacsont felett 3 cunra (1 cún = a hüvelyujj szélesség) lévő SANYIN JIAO - SP6 (lép meridián - SP) pontra tegyük fel.

Akut fájdalmas menstruációs tünet esetén javasolt a termék több mint 6 menstruációs perióduson keresztüli folyamatos használata, amíg a rendes állapot teljesen helyre nem áll.T04a DAZHUI gyógynövényes tapasz - nyakcsigolya bántalmakra

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

A nyakcsigolya bántalom egy korral járó elváltozás. A csigolya körüli részeknek csökken a vér- és oxigén ellátása. A sejtek nem kapnak elég tápanyagot, dehidratáltak lesznek, rugalmasságuk visszaesik. Az ínszalagok meglazulnak, a csigolyák elmozdulnak, leszűkül a köztük levő rész. A gerincoszlop elveszti stabilitását. Ez a deformáció izületi gyulladást, rendellenes szövetszaporodást, a nyakcsigolya csatornájának a szűkületét okozza. A gerincidegek gyökere, a gerincvelő, az erek és az idegek összepréselődnek. Mindez komoly fájdalmakat és vérellátási zavarokat von maga után. Sokszor a fejfájás, migrén hátterében is ez a probléma húzódik meg. A nyakcsigolya szindrómának 3 fajtáját különböztetik meg.

1. Ideggyökér típusú spondylosis
Nyak és vállfájdalommal jár, ami vagy mindkét, vagy csak az egyik karba sugárzik ki. Tompa szúró vagy égő fájdalom kíséri, amely sokkszerűen tör ránk. Befolyásolja alvásunkat és munkavégzésünket. Már a legkisebb mozgás is (fejfordítás, köhögés, tüsszentés, erőlködés) fokozzák a fájdalmat. Kísérheti szédülés, fülzúgás, fejfájás. Ha elfáradunk, legyengülünk, csökken immunitásunk, akkor könnyebben náthásak leszünk, és ezek a fájdalmak ilyenkor általában megjelennek. Elnehezülnek végtagjaink, általános gyengeség tör ránk, elmegy kezünkből az erő. Az alkarban és az ujjakban zsibbadás és fájdalom jelentkezik, könnyen kiejtjük a tárgyakat kezünkből, és nem tudunk a kezünkkel szorítani.

2. Gerinc típusú spondylosis
Beidegzési és mozgási zavarokat okoz a végtagokban egy vagy mindkét oldalon: gyengeség, fáradtság, összeesés, remegés, zsibbadás. Fájdalom, égő érzet kíséri. Lebénulhat akár mind a 4 végtag, vizelet megrekedéssel vagy épp inkontinenciával is járhat. Olyan tüneteket okoz, mint a fej és nyakfájás, égő arc, túlzott izzadás.

3. Artéria típusú spondylosis
Főként szédülés, fülzúgás, süketség, émelygés, gyenge szorítóerő, hirtelen elesés kíséri. Rosszabbodhat az állapot, ha oldalra nézünk, vagy elfordítjuk a fejünket.
Jelenleg a gyógyászat nem ismer hatásos ellenszert erre a szindrómára. A nonszteroidok, gyulladásgátlók, izomlazítók, nyugtatók csak a tüneteket képesek átmenetileg csökkenteni. Ezeknek a szereknek a hosszú távú szedése mellékhatásokkal járhat: gyomorfekély, bélvérzés, szív és érrendszeri elváltozások, agyvérzés. Ha a gyógyszerek nem használnak, és a tünetek rohamokban jelentkeznek, akkor nem marad más hátra, mint a kockázatos sebészeti beavatkozás. Ennek során nagy a veszélye a neurovaszkuláris sérülésnek, ami bénulást is okozhat. Sajnos ez az igen kellemetlen, és egyre több embert érintő betegségre még a hagyományos kínai gyógyászat is csak nehezen talál eredményes gyógymódot. Az akupunktúrával ugyan javítható a helyzet, de ehhez hosszadalmas, rendszeres kezelésekre van szükség. A legeredményesebbnek a keleti gyógyászatban a tapasz és moxa terápia együttes alkalmazása bizonyult. A tapaszokat azért részesítik előnyben, mert könnyen felhelyezhetők és már 30 perc után csökkenthetik a fájdalmat.

Használati útmutató a TKO szerint

A tapasz alkalmazása nagyon hatásos. Az akupunktúrás pontokra helyezett tapasz gyógynövény hatóanyagai még hosszútávú, folyamatos használat mellett sem károsítják a szervezetet. A hőfejlődéssel együtt gyorsan enyhítik az izommerevséget, a nyakcsigolyák összenyomódásából eredő fájdalmat, és csökkentik azt gyulladást, amely nem fertőzésből ered.

Az egyik legfontosabb hatásuk, hogy kitágítják a nyaki ereket, oxigént és tápanyagot juttatnak a nyakhoz, a vállakhoz, a gerincoszlophoz és a környező szövetekhez. Kezelni és megelőzni képesek a nyakcsigolya lemezek elkorcsosulását, a dehidratációt és a csigolyák körüli gyűrű rugalmasságának a csökkenését. Jelentősen képes ezt az igen kellemetlen problémát orvosolni.T05 SHIKISHIMA gyógynövényes tapasz, vállizületi problémákra

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

A vállizületi gyulladást krónikus vakbélgyulladás, csontok és izmok sérülése, a véráramlás zavara, vagy hosszantartó hideghatás okozhatja. Eleinte enyhe fájdalom jelentkezik a vállban és a karban, majd a fájdalom fokozatosan növekedni kezd, és átalakul a váll merevségévé.

A fájdalom lehet tompa, éles, éjjel rosszabbodhat. Egészen odáig fajulhat, hogy aludni sem tudunk már, és átterjedhet a felső karra és a kezekre. A vállizületi gyulladás a korai szakaszban fájdalommal jár, amely egészen a delta izomig elérhet. A tünetek fokozatosan rosszabbodnak. Kezdetben egy általános vállfájdalmat érzünk, majd ahogy a tünetek súlyosbodnak, már nem tudjuk mozdítani, felemelni, kifelé és befelé fordítni, hátranyújtani a felkart. A merev szakaszban a fájdalom csökken, ezzel együtt a váll mozgása egyre inkább korlátozottá válik. A vállizom sorvadása olyan tünet együttest okozhat, mint a csontritkulás, rendellenes szövetburjánzás. A nyugati gyógyászatban nincs hatásos kezelési eljárás erre a betegségre. Gyulladás- és fájdalomcsillapító szereket adnak, amelyek huzamos szedésének gyomorvérzés, gyomorfekély lehetnek a mellékhatásai. A kínaiak szerint ez a problémát hideg és pangás okozza, akupunktúrával, hosszú időn keresztül kezelik. A tapaszterápia nagyon biztonságos és hatékony ebben az esetben is, minden mérgező mellékhatástól mentes. A hő szinergikusan hat, megszünteti a hideget. A tapasz alkalmazását olyan kínai kórházak javasolják, ahol sok éven át sok emberen tesztelték a hatását. Fél óra múltával képes csökkenteni a fájdalmat, egy óra hatás után már a váll mozgatása is lehetséges.

Használati útmutató a TKO szerint

A tapasz használatát kúraszerűen javasolja a TKO. Egy kúra 20 egymást követő napból áll. Helyezzünk fel naponta egy gyógynövényekkel átitatott tapaszt a fájdalmas helyre. Hagyjuk fenn, 8, 16, 24 órán keresztül, és akkor vegyük le, ha a melegítő hatása elmúlt.

Fájdalom esetén nem alkalmazható torna vagy masszázs, mert ez súlyosbíthatja a tüneteket. Ha már beállt a vállmerevedés, akkor már hasznos és javasolt a masszázs és a torna. A legideálisabb, ha már ez első tünetek jelentkezésénél elkezdjük a tapasz használatát megelőzési céllal. Ezzel megelőzhetők a későbbi degenerációk.T06a WEIZHONG gyógynövényes tapasz - lumbágóra, deréktáji fájdalmakra, ficamokra

Alkalmazási terület és a gyógynövényi hatóanyagok hatásai a TKO szerint

Az akut ágyéktáji ficam (lumbágó) egy gyakori probléma, amit az izom, izompólya, ínszalagok, ízületek sérülése okoz. Azonnali súlyos deréktáji fájdalommal jár, és korlátozza a derék aktivitási lehetőségeit. Nagyon kell óvakodni attól, hogy hideg vagy huzat érje ezt a területet, mert akkor a derékfájdalom krónikussá válhat.

Leginkább az olyan fizikai munkát végzőket érinti, akik megemelhetik magukat, illetve akiknél a gerinc alsó része fokozott igénybevételnek van kitéve. Az ülőmunkát folytatók is vigyázzanak, amikor hirtelen átváltanak fizikai munkára, mert ők is hajlamosak az ágyéktáji ficamra, mivel nincsenek hozzászokva a fizikai terheléshez.

Az ágyéktáji ficamnál sérül az izom, az izompólya, az ínszalagok és az izületek, nagyon nagy fájdalmat okozva, ami főleg deréktájon jelentkezik. Ilyenkor meg sem tudunk mozdulni.

Ha kinyújtott lábunkat fel tudjuk emelni, és a földről fel tudunk venni egy tárgyat, akkor nincs kóros elváltozás. Ha az ágyéki izom hosszabb időn át túlterhelt, és ezt nem kezelik időben, akkor a derékfájdalom visszatér fáradtsággal súlyosbodva, és csak pihenés után enyhül. Minden lehajolás igen fájdalmas. A testtartás változtatásai, az éjszakai alvás közben a derék alá helyezett párna csökkentik a tüneteket.

Ha a kinyújtott lábnak az oldalra való fordítása fájdalmat okoz, akkor nagy probléma van az ágyéki porckorongon. Bőrzsibbadás kísérheti.

Használati útmutató a TKO szerint

A nyugati gyógyászat szteroid alapú fájdalomcsillapítókat használ, aminek komoly mellékhatásai lehetnek (gyomorfekély, vérzés, keringési betegségek, agyvérzés). A hormonális injekciós kezelés hosszú távon az endokrin rendszer működésének zavarát és gyógyszerfüggőséget okozhat.

A TKO olyan módszereket alkalmaz, amelyek vérbőséget okoznak, aktiválják a csí-t. Masszázzsal, köpöllyel és akupunktúrával kezelik, de ezek hatása ebben az esetben lassú és nem stabil.

Ilyenkor fontos a pihenés. Nagyon jó eredmény érhető el ficam esetén, ha hideg borogatás után helyezzük fel a tapaszt közvetlenül a fájó pontra. A tapaszt addig hagyjuk fenn, amíg a fájdalom megszűnik. Ha megszűnt, akkor 30 napon át napi 1 tapaszt használjunk. Ha megerőltetés hatására keletkezik az ágyéktáji fájdalom, akkor az akupunktúrás pontokra tegyük a tapaszt.

Mindegyik esetben javasolt 1 tapaszt feltenni a gerincoszlop alsó végénél a Yao Yang Guan - GV3 pontra (kormányzó meridián - GV), és kiegészítésképpen 1 másikat ugyan ebből a térdhajlatban a Wei Zhong - UB40 pontra (húgyhólyag meridián - UB).

Érzékeny bőr esetén a ragasztós felületeket ne közvetlenül a bőrre ragasszuk, hanem a két "szárnyat" egymásra hajtása után a ruhára, amely a tapaszt a bőrhöz préseli.

12 - 20 órát hagyjuk hatni. Akkor se vegyük le, ha nagyon erősen felmelegszik, mert nem tud kárt tenni a bőrön. Az erős felmelegedés oka a gyenge áramlás. Ilyenkor energiával tölti fel a hiányt. Hogyan használjuk a tapaszokat ?

•   tépjük fel a tapasz tasakját a rajta található bevágásnál
•   vegyük ki a tapaszt és hajtsuk ki a két ragasztós szárnyát
•   húzzuk le a védőpapírt a ragasztós szárnyakról
•   helyezzük fel a tapaszt a letisztított, száraz bőrfelületre (a fekete korongot tartalmazó oldallal a bőr felé), és a két ragasztós szárnyat alaposan simítsuk rá a bőrre.
•   vékony, száraz, érzékeny bőrűeknél az erős ragasztós szárnyak irritálhatják a bőrfelületet. Ilyenkor javasoljuk, hogy a tapaszt ne a ragasztós felületével rögzítsék. Inkább hajtsák vissza a ragasztós füleket a tapasz hátoldalára, és ennél fogva ragasszák a kezelésre kijelölt pontra rátakaró ruhadarabra (alsónadrág, bugyi, melltartó, stb).
•   naponta egy tapaszt használjunk egy ponton
•   egyszerre több különböző pontra is felhelyezhetünk tapaszokatgyógynövényes tapasz, gyógynövényes kataplazma, gyógynövényes kozmetikai kataplazma, gyógynövényes kozmetikai tapasz, fogyasztó tapasz, fogyasztó kataplazma, fogyi tapasz, fogyi kataplazma, hosszú élet tapasz, hosszú élet kataplazma, menstruációs rendellenesség elleni tapasz, menstruációs tapasz, menstruációs rendellenesség elleni kataplazma, menstruációs kataplazma, nyakcsigolya bántalom elleni tapasz, nyakcsigolya tapasz, nyakcsigolya bántalom elleni kataplazma, nyakcsigolya kataplazma, vállizületi gyulladás elleni tapasz, vállizületi tapasz, vállizületi gyulladás elleni kataplazma, vállizületi kataplazma, lumbágó elleni kataplazma, lumbágó tapasz, lumbago tapasz, lumbágó elleni tapasz, lumbágó kataplazma, lumbago kataplazma, TKO, hagyományos kínai orvoslás, hagyományos kínai orvostudomány, tradicionális kínai orvostudomány, tradicionális kínai orvoslás, tapaszterápia, akupunktúra, akupunktúrás pont, akupunktúra pont, gyógynövény, fájó pont, melegítő hatás, immunrendszer aktiválása, bőr pórus, felszívódó hatóanyag, mellékhatás nélkül, nincs mellékhatás, aktív energia pontok, jótékony rezgés, jótékony rezonancia, biorezonancia, csí, megelőző hatás, preventív hatás, hiány állapot, többlet állapot, meridián , meridián vonal, shenque, mingmen, sanyin, dazhui, shikishima, weizhong, zsíranyagcsere, zsíranyagcsere gyorsítása, zsíranyagcsere javítása, elhízás, túlsúly, obezitás, obesitás, energia visszapótlás, energia feltöltés, idegpálya, idegpályák, vörös vérsejt, fehér vérsejt, fájdalomcsillapító, fájdalomcsillapítás, harmónia, endorfin szint, káros földsugárzás, természetes anyag, természetes összetevők, gyógynövény összetevők, gyógynövény kivonat, vérbőség, hiperémia, hyperaemia, tapaszba zárt varázs, méregoldó, méregtelenítő, méregtelenítés, idegi funkciók, hormonális funkciók, hasi elhízás, deréktáji elhízás, láb elhízás, jo-jo effektus, yo-yo effektus, vese, vese elégtelenség, csökkent szexuális teljesítőképesség, alacsony libidó, csökkent libidó, teljes levertség , depresszió, hidegrázás, kihűlt végtagok, hideg végtagok, izületi fájdalom , nyaki gyengeség, nyakgyengeség, vállgyengeség, térdgyengeség, lábgyengeség, éjszakai izzadás , éjszakai verejtékezés, megnövekedett vizelési kényszer, vizelési zavar, prosztata megnagyobbodás , prosztatagyulladás , prosztatitisz, fülzúgás, nagyothallás, siketség, hajhullás, korai öregedés, rossz memória, vérszegénység, anémia, anemia, kimerültség , krónikus vesebántalmak, nefropátia, változókori tünetek, klimax, menstruációs görcsök, fájdalmas görcsök, fájdalmas menstruáció, fájdalmas menses, véráramlás, oxigénáramlás, hormonszint, petefészek görcs, akupunktúrás pontok stimulálása, hirtelen hangulatingadozás, levertség, nyakcsigolya bántalom, cervical spondylosis, ínszalag meglazulás, csigolya elmozdulás, izületi gyulladás, szövetszaporodás, hiperplázia, hyperplasia, gerincideg gyökér, gerincvelő, medulla spinalis, vérellátási zavar, fejfájás, migrén, migrénes fejfájás, ideggyökér típusú nyakcsigolya bántalom, nyakfájás, vállfájás, szúró fájdalom, égő fájdalom, elnehezült végtagok, gerinc típusú nyakcsigolya bántalom, remegés, reszketés, összeesés, ájulás, kollapszus, égő arc, vizelési nehézség, túlzott izzadás, bőséges izzadás, túllzott verejtékezés, bőséges verejtékezés, inkontinencia, artéria típusú nyakcsigolya bántalom, süketség, émelygés, gyenge szorítóerő, izommerevség, nyakcsigolya összenyomódás, nyaki erek kitágítása, vállizületi gyulladás, periarthritis, vállmerevség, , vállizom sorvadás, ágyéktáji ficam, lumbágó, lumbago, deréktáji fájdalom, derékfájdalom, derékfájás, ülőmunka, ülőmunka végzés, nehéz fizikai munkavégzés, nehéz fizikai munka, túlerőltetés, izomsérülés, izompólya sérülés, ínszalag sérülés, ízületi sérülés, bőrzsibbadás

Copyrigts ®    2010    MIAOMEI Kft. All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI